About Me

My Photo
Do contact me at: nur_arelea@yahoo.com or 013.38.88.959

WhatsApp

WhatsApp

Pengedar Bebas Herbalife Malaysia

Pengedar Bebas Herbalife Malaysia
ALIA 0133888959 | FITRI 0133555659

Popular Posts

Friday, June 1, 2012

PENCUCI MUKA HERBALIFE

Assalamualaikum..kebanyakkan pelanggan Herbalife byk bertanya mengenai produk perlangsingan  & peningkatan berat badan. Tidak ramai yg tahu herbalife juga mempunyai outer nutrition yg baik utk tubuh badan kita. Sekiranya anda sudah mengambil multivitamin setiap hari, ambillah langkah seterusnya dalam penjagaan multivitamin dengan NouriFusion MultiVitamin Skin Care. Produk keperluan kulit ini memberi nutrisi asas dan penjagaan asas untuk membantu mengekalkan kulit anda agar kelihatan sentiasa sihat dan berseri.

Terdapat 2 jenis produk yang boleh disesuaikan utuk kulit anda:

System MultiVitamin ( Normal --> Kering)


Gambaran Keseluruhan
Mengandungi antioksidan, sistem penjagaan kulit ini merangkumi Pembersih Losyen, Toner dan Pelembap dengan perlindungan sinar matahari SPF 15 untuk UVA/UVB.

Butiran
Seperti juga badan anda kulit anda memerlukan khasiat agar kelihatan segar dan sihat. Penjagaan kulit MultiVitamin mengekalkan kelembapan di dalam kulit, sambil menjauhkan toksin yang tidak menyihatkan. Botanikal dan antioksidan vitamin A, C dan E memberi khasiat kepada kulit untuk kesihatan baik.
Penggunaan
Membersih, menyegar dan melembap setiap hari dengan formula yang mengandungi ramuan botanikal dipilih khas untuk memanfaatkan kulit normal hingga kering.
Fakta Pintas
Mengandungi antioksidan, sistem penjagaan kulit ini merangkumi Pembersih Losyen, Toner dan Pelembap dengan perlindungan sinar matahari SPF 15 untuk UVA/UVB.
  • Mengkhasiatkan kulit dengan vitamin A,C dan E 
  • Bersih, segar dan melembapkan
  • Melindungi, melembutkan dan melicinkan kulit 
  • Program-tiga langkah yang mudah

Sistem MultiVitamin (Berminyak--->Kering)

Gambaran Keseluruhan
Mengandungi antioksidan, sistem penjagaan kulit ini meliputi kemudahan Pembersih Losyen, Toner dan Pelembap dengan perlindungan sinar matahari SPF 15 untuk UVA/UVB.

Butiran
Seperti juga badan anda kulit anda memerlukan khasiat agar kelihatan segar dan sihat. Penjagaan kulit MultiVitamin mengekalkan kelembapan di dalam kulit, sambil menjauhkan toksin yang tidak menyihatkan. Botanikal dan antioksidan vitaminA, C dan E memberi khasiat kepada kulit untuk kesihatan baik.
Manfaat Penting
    '
  • Mengkhasiatkan kulit dengan vitamin A,C dan E 
  • Membersih, segar dan melembapkan
  • melindungi melembutkan dan melicinkan kulit
  • Program tiga langkah yang mudah
Penggunaan
Bersih, segar dan melembapkan setiap hari dengan formula yang mengandungi ramuan botanikal yang dipilih khas untuk memanfaatkan kulit yang normal hingga berminyak.
Fakta Pintas
Mengandungi antioksidan, sistem penjagaan kulit ini merangkumi Pembersih Losyen, Toner dan Pelembap dengan perlindungan sinar matahari SPF 15 untuk UVA/UVB.
  • Mengkhasiatkan kulit dengan vitamin A,C dan E 
  • Bersih, segar dan melembapkan
  • Melindungi, melembutkan dan melicinkan kulit 
  • Program-tiga langkah yang mudah


Kulit aku jenis yang berminyak dan sensitif. Mudah sangat naik jerawat..Kalau ulang pakai tudung bawal yg sama lebih dr dua kali, msti jerawat akan tumbuh dgn subur di bahagian rahang muka. Pernah try pelbagai produk dalam dan luar negara tapi result tidak memuaskan. Alhamdulillah, 2 minggu menggunakan 1 set produk Sistem MultiVitamin (Berminyak--->Kering), muka dah kurang berminyak dan jerawat makin hilang.Disamping menggunakan set pencuci muka ni, aku juga mengamalkan scrub Radiant C dan juga Nourifusion MultiVitamin Clarifying Mask. Kalau ada jerawat yg baru nk naik tu, tempek je dgn mask ni..insyaallah akan kering elok. Utk menghilangkan parut, ak mengamalkan scrub Radiant C. Bau scrub ni best! bau oren~ rsa mcm nk mkn je..heehe ^____^ 

MultiVitamin Clarifying Mask

Gambaran Keseluruhan
Masker tanah yang ringan membersihkan liang-liang roma sehingga ke dalam untuk menyerap kotoran dan minyak berlebihan.

Butiran
Minyak oren dan eucalyptus menyeimbangkan benteng pertahanan kelembapan semula jadi kulit, sedangkan enzim yang diperoleh daripada papaya membantu mengelupas sel yang mati dan rosak untuk menyerlahkan kelicinan. Tahap-tahap vitamin A, C dan E yang baik memberi khasiat kepada kulit untuk keseluruhan kesihatan.
Manfaat Penting
  • Menghilangan minyak berlebihan
  • Menggalakkan pertumbuhan sel baru dengan enzim papaya
  • Memperbaiki tekstur kulit, rona dan ketegangan/li>
Penggunaan
Sapukan masker yang agak banyak pada kulit muka yang bersih dan kering. Biarkan selama lebih kurang 10 hingga 20 minit. Bersihkan dengan air suam. Disusuli dengan toner.
Fakta Pintas
Masker tanah yang ringan membersihkan liang-liang roma sehingga ke dalam untuk menyerap kotoran dan minyak berlebihan.
  • Menghilangan minyak berlebihan
  • Menggalakkan pertumbuhan sel baru dengan enzim papaya
  • Memperbaiki tekstur kulit, rona dan ketegangan

Gambaran Keseluruhan
Membersih, melembut dan melicinkan kulit lesu, kusam dngan vitamin C, manik jojoba dan ekstrak sitrus. Untuk semua jenis kulit.

Butiran
Semakin usia meningkat, perubahan sel kulit menjadi lebih perlahan menghasilkan kulit yang kusam. Vitamin C membantu melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas. Dapatkan antioksidan hebat ini secukupnya dengan skrub lembut ini. Manik jojoba dan lilin lebah melicinkan kulit.
Manfaat Penting
  • Mengelupas dan memperbaharui kulit
  • Mengurangkan kulit lesu dan kusam
  • Memaksimumkan perlindungan antioksidan kulit.
Penggunaan
urut dengan perlahan pada klulit lembap. Bersihkan dengan air suam. Gunakan bersama rangkaian penuh produk Radiant C® untuk perlindungan tambahan antioksidan.
Fakta Pintas
Membersih, melembut dan melicinkan kulit lesu, kusam dngan vitamin C, manik jojoba dan ekstrak sitrus. Untuk semua jenis kulit.
  • Mengelupas dan memperbaharui kulit
  • Mengurangkan kulit lesu dan kusam
  • Memaksimumkan perlindungan antioksidan kulit.



Yg paling best, semua produk yg aku amalkan ni tahan sehingga 6 bulan!! berbaloi-baloi ~~~hilang masalah jerawat, duit aku pn x byk melayang..thx Herbalife NouriFusion!